Uncategorized @fa

انواع هواساز ، معرفی و راهنمای خرید هواساز

انواع هواساز

انواع هواساز

راهنمای خرید هواساز

 

هواساز چیست؟

انواع هواساز | هواساز یا واحد هواساز که به اختصار AHU نیز نامیده می‌شود، دستگاهی است که به منظور گردش هوا در یک سیستم تهویه مطبوع HVAC به کار می‌رود. هواساز دستگاهی است که به منظور تامین هوای مطبوع با دما و رطوبت مورد نیاز در ساختمان های اداری و مسکونی و همچنین صنایع مختلف به کار می‌رود.

هدف از استفاده یک هواساز علاوه بر بهبود کیفیت هوا و تنظیم دما و رطوبت، کاهش مصرف انرژی و افزایش راندمان کاری می‌باشد.

خرید هواساز

ساختار یک هواساز

 یک هواساز معمولا به شکل یک جعبه بزرگ از جنس فلز است که در آن از مواردی همچون بلوور یا فن، فیلر، دمپر و مواد جاذب سروصدا استفاده شده است. یک سیستم هواساز معمولا در مسیر کانال هوا قرار می‌گیرد. کانال های هوا، هوای مطبوع را در سرتاسر ساختمان پخش کرده و هوای برگشتی را به هواساز می‌رسانند و در بعضی از موارد، هوای برگشتی را به محیط بیرون انتقال داده و هوای تازه را وارد سیستم می‌کنند. سیستم های هواساز ممکن است به صورت مستقیم و بدون نیاز به کانال هوا، هوای تازه را به ساختمان وارد و هوای قدیمی را از آن خارج کنند.

 

فیلترها

به منظور ارائه هوای پاک و تمیز به ساختمان، همیشه باید از فیلتر و سیستم فیلترینگ استفاده کرد. فیلترهای مورد استفاده می‌توانند از نوع low-MERV، HEPA، الکترواستاتیک و یا ترکیبی از انواع روش ها باشد. در مکان هایی که وضعیت بهداشت بسیار مهم و حیاتی است، مانند بیمارستان ها، از پرتوهای فرابنفش نیز به منظور ضدعفونی کردن هوای ورودی به هواساز استفاده می‌شود. سیستم فیلتراسیون سیستم های هواساز معمولا در قسمت ابتدایی و ورودی آن قرار دارد تا از ورود خاک و ذرات معلق موجود در هوا به هواساز جلوگیری و از آسیب رسیدن به تجهیزات درون هواساز جلوگیری شود. با توجه به میزان فیلتراسیون مورد نیاز و شرایط کاری هواساز، فیلترها در دو سری (یا بیشتر) به صورت متوالی در مسیر هوای ورودی به هواساز قرار می‌گیرند.

عمر فیلتر هوای نصب شده در هواساز بر اساس اندازه‌گیری افت فشار ایجاد شده بعد از قسمتی که فیلتر نصب شده، تعیین می‌شود. عدم تعویض به موقع فیلترهای سامانه های هواساز باعث می‌شود تا با کارکرد فن دستگاه، فشار وارده بر فیلتر بیشتر شود و فیلتر سقوط کند. سقوط فیلتر باعث می‌شود که آلودگی های درون فیلتر در محیط منتشر شده و هوای خروجی از هواساز آلوده شود.

عناصر گرمایشی (heat furnace) و مطبوع سازی (air conditioning)

از سامانه های هواساز به منظور ایجاد هوای گرم، سرد و یا هر دو به منظور تامین هوای یک محیط با دما و رطوبت مورد نیاز استفاده شود. تولید هوای گرم و یا سرد با استفاده از کویل های مبدل حرارتی که در درون واحد های هواساز قرار گرفته‌اند، ایجاد می‌شوند. کویل های مبدل حرارتی از لوله های مسی و پره های خنک کننده مسی یا آلومینیومی ساخته می‌شوند. به منظور تامین گرمای مورد نیاز در کویل های مبدل حرارتی، از آب داغ و یا بخار آب و به منظور تامین سرما از آب بسیار سرد یا گلیکول استفاده می‌شود. آب داغ مورد نیاز هواساز می‌تواند توسط یک بویلر مرکزی تامین شود و همچنین یک چیلر مرکزی در ساختمان می‌تواند وظیفه تهیه آب سرد را داشته باشد.

در مناطقی که شرایط آب و هوایی بسیار سردی دارند و دمای هوا به زیر صفر درجه سلسیوس می‌رسد، از کویل های حرارتی به منظور پیش گرمایش هوای ورودی به هواساز استفاده می‌شود. در این شرایط اگر کویل پیش گرمایش به درستی عمل نکند، به منظور حفظ ایمنی و عملکرد هواساز، سامانه به صورت کامل خاموش می‌شود.

راهنمای خرید هواساز

رطوبت ساز

در مناطقی که آب و هوای سردسیر دارند، گرمایش پیوسته هوا باعث خشک شدن هوا شده که باعث نامطبوع شدن شرایط محیط و افزایش الکتریسیته ساکن می‌شود. به همنین دلیل در این سامانه های هواساز از رطوبت ساز های مختلفی استفاده می‌شود.

محفظه اختلاط

 به منظور حفظ کیفیت هوا داخل ساختمان، هواسازها ساز و کاری دارند که هوای ورودی از محیط بیرون و هوای برگشتی از داخل ساختمان را با یکدیگر مخلوط کنند. در مناطق معتدل تر، اختلاط هوای خنک بیرونی با هوای گرم برگشتی از ساختمان، می‌تواند به دستیابی راحت‌تر به دماهای مورد نظر، کمک کند. همچنین این میزان اختلاط هوای خنک و هوای گرم توسط دمپرهایی که در محفظه اختلاط تعبیه شده‌اند، کنترل می‌شود.

دمنده یا فن انواع هواساز

فن یک دستگاه هواساز از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اجرای تشکیل دهنده این سامانه ها می‌باشد.  در سیستم های هواساز، از فن های سانتریفیوژ AC به منظور جابجایی هوا استفاده می‌شود. دمنده یا فن مورد استفاده در هواساز می‌تواند فقط یک سرعت عملکرد داشته باشد و یا اینکه چند سرعت ثابت داشته باشند. همچنین می‌توان با استفاده از درایوهای فرکانس متغیر (VFD) گستره وسیعی از سرعت ها را به منظور دستیابی به نرخ های متعدد هوادهی، ایجاد کرد. همچنین نرخ هوادهی در هواساز را می‌توان با استفاده از پره ها و دمپرهای موجود در مسیر هوای ورودی و خروجی از هواساز، تغییر داد. در مواردی که میزان انرژی مصرف شده توسط هواساز از اهمیت زیادی برخوردار است، از انواع فن EC نیز می‌توان بهره برد. فن های سانتریفیوژ با فناوریEC مصرف انرژی کمتری داشته و همچنین می‌توانند بدون نیاز به اینورتر یا VFD، به سرعت های کارکرد متغیر دست یابند.

 

انواع فن سانتریفیوژ

فن های سانتریفیوژ با توجه به شکل پره‌ای که دارند، به دو دسته بکوارد و فوروارد تقسیم‌بندی می‌شوند. از آنجایی که فن های بکوارد توانایی بالایی در حجم هوادهی دارند، در هواسازها بیشتر از این نوع فن ها استفاده می‌شود. همچنین نوع اتصال پره‌های فن به الکتروموتور نیز می‌تواند عاملی برای دسته‌بندی فن باشد. پره های فن های سانتریفیوژ صنعتی هم می‌توانند به صورت مستقیم (Direct Drive) و هم به صورت تسمه و پولی

(Belt Drive) به الکتروموتور فن متصل شوند

انواع فن هواساز

پلاگ فن ها نوع دیگری از فن های سانتریفیوژ می‌باشند که از موتورهای GreenTech EC استفاده می‌کنند. پره‌های پلاگ فن ها به صورت بکوارد بوده و الکتروموتور فن به صورت مستقیم به آن‌ها متصل است. از پلاگ فن ها بیشتر به منظور استفاده در مکان هایی که حفظ بهداشت در آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، مانند: اتاق های تمیز (Clean Rooms)، مراکز بهداشتی و درمانی و… استفاده می‌شود. سری فن RadiPac شرکت ebm-papst با پشتیبانی از قابلیت Plug & Play و طراحی کامپکت می‌تواند یک جایگزین مناسب برای سایر فن های مرسوم در هواساز ها باشد. فن های سری RadiPac از فناوری EC استفاده کرده که نیاز به استفاده از مواردی همچون دستگاه های کنترلی، اینورتر و … را بر طرف می‌سازد. همچنین به دلیل یکپارچه شدن الکتروموتور فن با سیستم های کنترلی، بازده کاری فن تا حد زیادی افزایش یافته.

 

تفاوت پلاگ فن ebm و پلاگ فن های دیگر

دسته‌بندی هواساز ها

دسته‌بندی هواساز ها بر اساس فاکتورهای زیر انجام می‌شود:

  • کاربرد هواساز
  • کنترل جریان هوا (هواسازهای CAV و VAV)
  • نوع فن به کار رفته در هواساز (سانتریفیوژ، پلاگ فن و…)
  • محل قرارگیری فن (استفاده از فن های نوع دمنده یا مکنده)
  • جهت هوای خروجی از هواساز (جلو، بالا یا پایین)
  • و موارد دیگر

با اینحال، یکی از ساده‌ترین روش های دسته‌بندی هواسازها در سامانه های HVAC توسط شرکت های سازنده آن به شرح زیر است:

  • هواساز معمولی.
  • هواسازهای مخصوص محیط های بهداشتی (Hygienic).
  • هواسازهای نصب شونده بر روی سقف.

 

انواع هواساز

همانطور که گفته شد، هواسازها را می‌توان با توجه به محل استفاده و نوع کارکرد آن‌‌ها دسته‌بندی نمود. بر این اساس هواساز ها را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

  • خرید هواساز خانگی

از هواسازهای خانگی به منظور انجام فرآیند تهویه مطبوع خانه ها و واحدهای آپارتمانی استفاده می‌شود. هواسازهای خانگی دارای ابعاد کوچکتری بوده و مصرف انرژی کمتری دارند. از این نوع هواسازها می‌توان به منظور تهویه هوای اداره‌های کوچک نیز استفاده کرد.

  • هواساز هایژنیک (Hygienic AHU)

هواسازهای هایژنیک در مواردی به کار برده می‌شوند که حفظ بهداشت و وجود هوای تمیز در آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مکان هایی نظیر بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، صنایع داروسازی و صنایع الکترونیک از جمله بخش‌هایی هستند که از هواسازهای هایژنیک استفاده می‌کنند. در ساخت این نوع از هواسازها بالاترین

خرید هواساز صنعتی

استانداردهای طراحی و حفظ بهداشت رعایت شده است. جندس بدنه هواسازهای هایژنیک از استیل ضد زنگ بوده تا از جذب رسوب و مواد آلاینده در داخل آن جلوگیری شود. همچنین در ساخت هواساز هایژنیک به جای فن های معمولی از پلاگ فن های EC استفاده می‌شود. فن های مورد استفاده در این نوع از هواساز ها

نیز از موادی همچون استیل ضد زنگ ساخته شده‌اند تا به حفظ بهداشت محیط کمک کنند.

  • خرید هواساز صنعتی

هواسازهایی که در کارخانه ها و دیگر مناطق صنعتی به کاربرده می‌شوند باید توانایی تامین هوای مطبوع فضای بزرگ این محیط های صنعتی را داشته باشند. بنابراین این هواسازها دارای دسته‌بندی های متفاوتی هستند:

  • نوع هوادهی: 1-هواساز با جریان هوای تازه. 2-هواساز با جریان هوای برگشتی.
  • میزان هوادهی: 1-هواساز با جریان هوای ثابت. 2-هواساز با جریان هوای متغیر.
  • ناحیه هوادهی: 1-هواساز چند ناحیه‌ای (Multi zone). 2-هواساز تک ناحیه‌ای (Single zone).

 

 

خرید هواساز صنعتی انواع هواساز در ایران

در حال حاضر در ایران شرکت های بسیاری در زمینه تهویه مطبوع مشغول به کار هستند و تولید انواع هواساز و سیستم های HVAC را در برنامه کاری خود دارند. برخی از شرکت های مطرح تولید کننده هواساز در ایران عبارتند از:

  • شرکت دقیق کنترل آرمان
  • شرکت اکو کولر
  • شرکت سرما آفرین
  • یکتا تهویه اروند

به منظور طراحی و تولید هواساز موارد مهمی از جمله شهر محل قرارگیری، شرایط کارکرد دستگاه، آب و هوای شهر مد نظر، ارتفاع از سطح دریا و… اهمیت ویژه‌ای دارند. به عنوان مثال، هواسازی که به منظور کارکرد در شهر اهواز طراحی و ساخته می‌شود، در صورت کارکرد در تهران نمی‌تواند راندمان کاری بالایی داشته باشد. به همیت دلیل است که هواسازهای طراحی و ساخته شده در ایران، نسبت به هواسازهای وارداتی، عملکرد بهتری دارند. مهندسان طراح هواساز در شرکت های تولید کننده ایرانی با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی شهر مد نظر می‌توانند هواساز ها را مطابق پروژه و نیاز مشتری طراحی و تولید کنند. در حال حاضر تولید کنندگان داخلی هواساز با استفاده از بهترین متریال و سامانه های هوشمند کنترلی، دست به تولید هواسازهایی می‌زنند که بهترین عملکرد را از خود نشان داده و به راحتی می‌توانند با هواسازهای وارداتی رقابت کنند.

همچنین باید در نظر داشت که هواسازهای تولید داخل، دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می‌باشند که در صورت بروز خرابی و مشکلات احتمالی، شرکت سازنده آن می‌تواند نسبت به برطرف کردن مشکلات اقدام نماید.

کسب اطلاعات بیشتر

با توجه به اینکه شرکت مهر تهویه توس به صورت دوره ای فن های مورد نیاز در بازار ایران را بر حسب نیاز صنایع موجود می کند ، جهت اطلاع از موجود بودن فن های شرکت ebm و همچنین قیمت محصولات لطفا با شماره های زیر(بخش مهندسی فروش) تماس برقرار نمایید:

تلفن: 58949-021 داخلی 170

واتساپ: 989002158949+

ایمیل:  marketing@tahviehtoos.com

یا با چت آنلاین داخل وب سایت تماس برقرار نمایید.

یا از فرم درخواست مشاوره و فروش  برای ارسال درخواست خرید یا طرح سوال خود  و آگاهی از فن های موجود استفاده فرمایید.

 

فرم درخواست قیمت

فرم درخواست قیمت محصول

فیلد های "(ضروری)" اجباری هستند